Tarinat

Keskeinen sijainti sekä räätälöidyt ja modernit toimitilat saivat Netumin valitsemaan Helsingin toimipaikakseen Kampin Huipun

Kun kasvava IT-palvelutalo Netum etsi uusia toimitiloja Helsingistä, se halusi uudet modernit tilat, mitkä vastaisivat yrityksen tilatarpeisiin. Heille oli tärkeää löytää tilat keskeisellä sijainnilla, minne oli helppo tulla niin pääkaupunkiseudulta kuin muualtakin Suomesta. Netum valitsi Kampin Huipun. Tämä päätös perustui paitsi keskeiseen sijaintiin, myös tilojen räätälöintimahdollisuuksiin ja heille sopivaan pohjaratkaisuun. Toimisto keskellä Helsinkiä erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, lämpimät tilat työmatkapyöräilyyn sekä mahdollisuuden suunnitella toimistotilat alusta alkaen yrityksen tarpeiden mukaisesti – mitä muuta toimitiloilta voisi toivoa.

-Kampin Huipussa oli monta erinomaista asiaa, mitkä puolsivat juuri tämän toimipaikan valintaa. Erityisesti tilojen loistava sijainti oli kaiken A ja O. Olemme aivan Kampin kyljessä ja Kampista pääsee kaikkialle julkisilla liikennevälineillä. Toimistolle on helppo tulla myös kävellen, pyörällä sekä autolla. Meillä on ainoastaan yksi parkkipaikka käytössämme, koska työntekijät sekä asiakkaat kulkevat niin paljon julkisilla. Rautatieasemakin on ihan lähellä ja näin työmatkaliikenne sujuu hyvin niin pk-seudulla kuin muidenkin toimipaikkojemme välillä. Keskeinen sijainti palvelee osaltaan yrityksemme vihreitä arvoja. Muutamat työntekijämme hyödyntävät lisäksi alakerran yhteistä lämmintä pyöräparkkia sekä pukuhuone- ja suihkutiloja, eli puitteet työmatkapyöräilyyn ovat kerta kaikkiaan kunnossa, kertoo Netumin HR-asiantuntija Kaisa Uronen.

Asiakas mukana tilojen räätälöinnissä heti alusta lähtien

Huippusijainnin lisäksi Netum arvostaa sitä, että tilat räätälöitiin heidän tarpeidensa mukaisesti ja he saivat olla mukana suunnittelussa heti alusta lähtien. Tiloista tuli hienot ja modernit, missä kaikki yksityiskohdatkin ovat loppuun asti mietitty. Iso yhteinen keittiötila, kolme avotilaa, kaksi neuvottelutilaa sekä kolme puhelinkoppia – pohjaratkaisu on toimiva. Erilaiset työnkuvat vaativat erilaisia työtiloja, toisilla on enemmän tarvetta neuvottelutiloille ja toisilla taas puhelinkopeille. Yhteinen iso keittiötila soveltuu hyvin myös henkilökunnan yhteisille tilaisuuksille.

Parasta uusissa toimitiloissa on kuitenkin yleisilme ja kokonaisvaikutelma. Tilat ovat raikkaat ja edustavat. Isot, upeat ruutuikkunat tuovat tilaan valoisuutta ja luovat kauniin tunnelman. Toimisto on värisävyltään luonnonläheinen – vihreää, ruskeat penkit sekä paljon viherkasveja. Muutto uusiin toimitiloihin tapahtui kesäkuussa 2022 ja elokuussa vietettiin tupaantuliaisia upeissa, edistyksellisissä puitteissa.

-Tilat koetaan viihtyisiksi sekä tyylikkäiksi. Työntekijöiltä on tullut positiivista palautetta niin tilojen ulkoasusta kuin toimivuudesta. Ero edellisiin toimitiloihin on suuri. Nämä uudet ja modernit tilat toimivat niin sisustuksellisesti kuin teknisestikin. On hyvä tehdä töitä, kun akustiikka, ilmanvaihto ja lämmitys ovat kunnossa, toteaa markkinointiassistentti Outi Meriläinen.

Kampin Huippu palvelee vuokralaisiaan

Netum hyödyntää Kampin Huipun palveluja. Aulapalvelu avittaa avainasioissa ja on helposti tavoitettavissa sähköpostitse sekä puhelimitse. Samoin huollon väki palvelee ripeästi. Netum hyödyntää myös Kampin Huipun yhteisiä neuvottelutiloja sekä yläkerran upeita sauna- ja edustustiloja. Kokoustarjoilut palavereihin ja cateringpalvelut tilaisuuksiin saa kätevästi tilattua samassa rakennuksessa sijaitsevasta lounasravintolasta. Toki lähialueella on paljon eri vaihtoehtoja lounaspaikoiksi, mutta oma lounasravintola tarjoaa nopeallekin ruokailijalle hyvää perusruokaa vastikään uusituissa ja viihtyisissä tiloissa.

Yhteistyö toimitilojen omistajien ja omistajien edustajien kanssa on sujunut kaikin puolin hyvin. Säännölliset käyttäjäpalaverit ja kasvokkain tapaamiset edistävät yhteistyötä. Netum kiittelee Kampin Huipun säännöllistä vuokralaisviestintää. Niistä saaduilla tiedoilla koko Netumin henkilökunta pysyy hyvin tietoisina mitä Kampin Huipussa tapahtuu. Joulupuuro ja muut yhteiset tilaisuudet vuokralaisten kesken on koettu mukaviksi tavoiksi parantaa yritysten välistä yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

Vastuullisuus on yhteinen asia

Vastuullisuus näkyy Netumin arjessa vastuullisuusohjelmana, minkä osana ovat esimerkiksi ympäristö ja työyhteisö. Hyvät työtilat edistävät osaltaan työntekijöiden hyvinvointia. Ja jo työtiloja suunniteltaessa nämä seikat huomioitiin, samoin kuin Green Office sertifiointiin tähtäävät kriteerit. Kampin Huipun toimitiloissa Netum on voinut edistää yrityksen ympäristötavoitteita, toteuttaen Green Officen sertifioinnin mukaista toimintatapaa.

Green Office sertifointia hakiessaan Netum oli yhteyksissä kiinteistön edustajiin ja kokivat saaneensa paljon hyvää tietoa nopeasti ja kattavasti. Netum tarkensi omia kierrätystavoitteitaan omissa tiloissaan kiinteistön järjestämien kierrätys- ja lajittelupisteiden lisäksi. Nyt esimerkiksi Netumin tiloista löytyvät kaikki merkityt jäteastiat. Netum kokee kiinteistön olevan toimijana vastuullinen ja kiittelee saamistaan tiedoista muun muassa omasta veden ja energian kulutuksestaan.

Kampin Huippu ei ole vain toimistorakennus, vaan se on paikka, jossa yritysten liiketoiminta kehittyy ja työntekijät voivat hyvin!

Netum on suomalainen, vahvasti kasvava IT-palvelutalo, joka työllistää yli 400 henkeä ympäri Suomea. Sen suurimmat toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Yhtiön palveluihin kuuluvat kyberturvallisuuspalvelut, data- ja analytiikkapalvelut, digipalvelut, järjestelmien jatkuvuuspalvelut, integraatiopalvelut sekä johdon konsultointipalvelut. Netum on listattu NASDAQ Helsingissä (First North Growth Market Finland).

Muita tarinoita