Tarinat

Netum valitsi Kampin Huipun laadukkaat toimitilat

Netum Group Oyj muutti kokonaan remontoituihin tiloihin Kampin Huippuun kesäkuussa 2022. Vahvasti kasvava IT-palveluyritys työllistää yli 260 henkeä, joista noin 50 työskentelee Helsingin toimipisteessä. Muita isoja toimipaikkoja ovat Tampere, Turku, Jyväskylä ja Pori.

Uusien tilojen etsintä käynnistettiin elokuussa 2021 vertailemalla Helsingin keskustan, Pasilan ja muiden soveltuvien alueiden tarjontaa. Tarvetta oli isommille sekä nykyaikaisemmille tiloille.

Kamppi keskellä Helsinkiä oli Netumille houkuttelevin alue. Päätöksessä painoivat erinomaiset julkiset liikenneyhteydet joka puolelta pääkaupunkiseutua sekä tietysti toimistotalon vieressä olevat lukuisat palvelut, liikkeet ja lounasravintolat. Koska muuton kanssa ei ollut kiire, täysin remontoitava kohde sopi IT-palveluyritykselle hyvin ja samalla se avasi mahdollisuuden suunnitella juuri yrityksen tarpeisiin soveltuvat tilat.

Korkea avotila suunniteltiin tarkasti huonejakoa myöten

Netumin toimiston tilasuunnittelusta vastasivat Tilako Oy:n tila- ja sisustussuunnittelija Mari Pohjala yhdessä arkkitehtitoimisto Jaakkolan suunnittelijoiden kanssa, joiden kädenjälkeä on Kampin Huipun kokonaisilme.

Vanhassa teollisuuskiinteistössä oleva uusi toimisto on avara ja sen korkeat huoneet lisäävät tilan tuntua. IT-palveluyritys osallistui tiiviisti tilasuunnitteluvaiheeseen ja yritykselle voitiinkin räätälöidä juuri heidän toiveidensa mukaiset tilat.

Vapaus valita paikka, jossa työnsä tekee

Yrityksen kulttuurin mukaisesti kukin työntekijä voi valita missä tekee työnsä asiakastapaamisten lisäksi. Henkilöstö arvostaa sitä, että töiden tekemisessä on vapautta ja ihmisiin luotetaan. Useat työskentelevät hybridisti sekä toimistolla että etänä. Kampin Huipun avokonttorin 27 työpisteen osalta on noudatettu henkilöstön toiveita. Osalla on nimetyt työpisteet ja osalle riittää flex-työpiste.

Toimistolle tullaan tapaamaan kollegoita. Suosituin kohtaamispaikka on avokeittiö saarekkeineen ja sen yhteydessä oleva kiintosohva.

– Keittiön kahvikone kerää ihmiset yhteen. Teemme sohvalla töitä ja vaihdamme kuulumisia. Jos joku on käymässä toiselta paikkakunnalta tai haluaa olla tavoitettavissa, sohvaryhmä on selvä valinta, kertoo Netumin henkilöstö- ja markkinointijohtaja Liina Kangas.

Tilat palvelevat eri käyttötarkoituksissa

Edustava 345 neliön toimisto palvelee eri käyttötarkoituksissa. Kampin Huippuun on helppo kutsua asiakkaat ja työhaastatteluihin tulevat henkilöt. Välillä projektitöitä edistetään workshoppaamalla omalla porukalla, ja uudet tilat mahdollistavat tämänkin.

Tilojen toiminnallisuutta lisäävät kaksi eri kokoista neuvotteluhuonetta, joista isompaan mahtuu kymmenen ja pienempään kuusi henkeä. Erityistä kiitosta Kampin Huipun neuvotteluhuoneet saavat hyvästä äänieristyksestä sekä ilmanvaihdosta. Toimitiloissa on lisäksi kolme eri kokoista tiimihuonetta ja kolme äänieristettyä puhelinkoppia, joihin voi poiketa vapaasti.

– Asiakkaita on paljon mukavampi kutsua toimiviin ja laadukkaisiin tiloihimme. Edustavilla ja viihtyisillä tiloilla on vaikutusta henkilöstön ja asiakkaiden kokemukseen, Kangas jatkaa.

Toimiston laatutaso hyppäsi monta porrasta ylöspäin

Netumlaisille on kertynyt muutamia kuukausia käyttökokemuksia uusista tiloistaan, jotka keräävät kiitosta asiakkaiden lisäksi henkilöstöltä. Tilat tukevat työtyytyväisyyttä, sillä onhan oman toimiston laatutaso kokenut suuren hyppäyksen parempaan.

Työviihtyvyyttä lisäävät myös toimistotalon alakerroksessa olevat sosiaalitilat, joissa työmatkapyöräilijät voivat käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteita. Lounaspaikkojen osalta tarjontaa on runsaasti Kampin Huipun oman lounasravintolan lisäksi.

Lisäiloa on tuonut Kampin Huipun kattokerroksen isot edustus- ja saunatilat kesäterasseineen. Aurinkoisena kesänä tiloja on ehditty hyödyntää useamman kerran niin asiakas- kuin henkilöstötapahtumissa. Pieni tärkeä lisä IT-palveluyritykselle oli se, että Netumin logo lisättiin Kampin Huipun ulkoseinään. Näin oma brändi näkyy kadulle asti.

– Itseä miellyttävät erityisesti toimistomme korkea tila ja sen vanhat isot ikkunat. Meillä ei ole ihan perustoimisto, vaan tiloissamme on mukana jotain erityistä ripausta menneestä. Olemme tyytyväisiä uuteen toimistoomme Kampin Huipussa.

Muita tarinoita